Select Page

Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2019 ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κυπριακό από την αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας. Παράλληλα υπογράμμισε την προκλητικότητα της Άγκυρας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και για την περιοχή των Βαρωσίων.

Ταυτόχρονα, τόνισε κατηγορηματικά ότι η δική μας πλευρά είναι έτοιμη για την επανέναρξη των συνομιλιών υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και του Γενικού Γραμματέα τους, από το σημείο που έμειναν στο Κραντ Μοντανά με αποκλειστικό στόχο την λύση στην βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Ακόμα, έδωσε τέλος στις κατηγορίες του τούρκου προέδρου για αδιαλλαξία της ελληνοκυπριακής πλευράς αφού παρέθεσε όλες τις διπλωματικές κινήσεις της Κύπρου αλλά και τις μέχρι τώρα συμφωνίες που έχουν έρθει οι δύο πλευρές ενώ δεν δίστασε να καταρρίψει το επιχείρημα για δήθεν λογική προσέγγιση που όπως υποστηρίζει ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν, ακολουθεί η Άγκυρα.

Ως Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού, ευχόμαστε να ανοίξει το συντομότερο ο δρόμος για επανέναρξη των συνομιλιών. Στεκόμαστε δίπλα στον ΠτΔ για εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης που θα διασφαλίζει την ειρήνη και την ευημερία όλων των Κύπριων πολιτών.