Select Page

Η Νεολαία του ΔΗΣΥ, χαιρετίζει την έμφαση που δίνει η κυβέρνηση στην χάραξη πολιτικών όσον αφορά την Ψηφιακή Στρατηγική. Πέραν της εξελικτικής πορείας της Κύπρου και τα θετικά βήματα, οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις του συνεχώς εξελισσόμενου αυτού τομέα.

Η αξιοποίηση της Ψηφιακής Διακυβέρνησης δίνει την δυνατότητα ανάπτυξης της οικονομίας, της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης, την άρση των γεωγραφικών και κοινωνικών αποκλεισμών και την ενίσχυση της ένταξης του συνόλου των πολιτών στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας.

Για την Νεολαία του ΔΗΣΥ, στα πλαίσια της στρατηγικής αυτής, η συγκέντρωση όλων των πολιτικών σε σχέση με την τεχνολογία κάτω από έναν και μόνον φορέα κρίνεται απαραίτητη.

Στο επίκεντρο πρέπει να θέσουμε  την αναβάθμιση της ψηφιακής συνδεσιμότητας της Κύπρου, ούτως ώστε να προσελκύσουμε διεθνείς εταιρίες που στηρίζονται στην τεχνολογία και απαιτούν μεγάλης χωρητικότητας και φθηνότερη σύνδεση στο διαδίκτυο, μέσω νέων υποθαλάσσιων συνδέσεων και της παράλληλης αξιοποίησης των ηλεκτρικών συνδέσεων(Interconnectors) με Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Προϋποθέσεις για να μπορέσει η χώρα μας να μετατραπεί σε Περιφερειακό Ψηφιακό Κόμβο.

Ορόσημο για την ψηφιακή ανάπτυξη της Κύπρου, θα αποτελέσει η επέκταση του δικτύου Οπτικών Ινών με το πρόγραμμα «Fiber to the Home» καθώς και η εγκατάσταση ευρυζωνικής σύνδεσης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και η επέκταση της εγκατάστασης σημείων ασύρματης πρόσβασης διαδικτύου σε αγροτικές και άγονες περιοχές, αρχαιολογικούς χώρους και χώρους δημοσίου ενδιαφέροντος.

Γραφείο Τύπου 

5/11/18