Select Page

Έχοντας ολοκληρώσει αισίως πέραν του 60% των φοιτητικών εκλογών στα πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού έχοντας μέσον όρο το 41% της ψήφου εμπιστοσύνης των φοιτητών προς την Φ.Π.Κ Πρωτοπορία, εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Για ακόμη μια φορά οι φοιτητές επιβράβευσαν την συνέπεια, την διεκδίκηση και το ρεαλισμό. Για ακόμη μια φορά οι φοιτητές αποδοκίμασαν μέσω της ψήφου τους την ασυνέπεια και τον αδιέξοδο λαϊκισμό της Κ.Φ Προοδευτικής και άλλων παρατάξεων.

Είμαστε σίγουροι ότι αυτή η συνετή στάση της Φ.Π.Κ Πρωτοπορία απέναντι στα μείζονα φοιτητικά ζητήματα – π.χ. η όλη στάση της παράταξης μας στο φοιτητικό πακέτο, η οποία χωρίς λαϊκισμούς εξασφάλισε το δικαίωμα πλέον και στους φοιτητές του εξωτερικού με συγκεκριμένα λογικά κριτήρια – οι φοιτητές στις εναπομείνασες εκλογικές μάχες θα πιστώσουν θετικά την Φ.Π.Κ Πρωτοπορία για να συνεχίσει την πολύπλευρη διεκδίκηση της γύρω από τα εύλογα και θεμιτά συμφέροντα των φοιτητών μας, της νεολαίας και της πατρίδας μας.

ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Η Φ.Π.Κ Πρωτοπορία με πρωτοβουλία της και στα πλαίσια της αυτόνομης δράσης της, με τη δύναμη που αντλεί από την πλατιά μάζα των φοιτητών, πρόσφατα έθεσε μέσα από την διαδικασία των εκλογών για την Φ.Ε του πανεπιστημίου Κύπρου στην κρίση των φοιτητών (με ξεχωριστή ψηφοφορία) την προώθηση της οριζόντιας ψηφοφορίας, η οποία υπερψηφίστηκε με την συντριπτική πλειοψηφία του 72,59%. Γεγονός που αδιαμφισβήτητα, συνετέλεσε στο διάλογο που αναπτύχθηκε έντονα της τελευταίες μέρες μεταξύ των κομμάτων για προώθηση της οριζόντιας ψηφοφορίας.

Η Πρωτοπορία απέδειξε ακόμα μια φορά ότι μπορεί να πρωτοπορεί και να χαράσσει πορεία.